15.7.2018. 15:00
0
Naša stranka: SDA daje podršku Erdoganu, ne država
Sinoć je u sarajevskoj Vijećnici održan koncert u znak sjećanja na propali pokušaj vojnog udara u Turskoj pod nazivom Junačke pjesme. Najviši zvaničnici BiH iz reda SDA te Islamske zajednice događaju su pokušali dati državni legitimitet prisustvujući mu u ime države.
Ne vidimo problem u činjenici da SDA daje podršku čemu hoće, ali ako uzurpira državne ovlasti da u ime države da legitimitet Erdoganovom režimu i njegovoj borbi za apsolutizam u Turskoj, onda je to na simboličkoj razini slično onome što se u Turskoj desilo prije dvije godine. SDA nije država!

U isto vrijeme dok oni slave, u turskim zatvorima leži na hiljade Turaka i Turkinja nevino optuženih da su pomagali državni udar, a ustvari su bili samo kritičari Erdogana i njegove partije.

Podsjećamo, osnivači SDA, uključujući i Aliju Izetbegovića, prvog predsjednika BiH, su prije rata bili žrtve progona kao neistomišljenici režima. Umjesto da se na osnovu toga odrede za podršku nevinima u turskim zatvorima, oni podržavaju one koji su ih zatvorili.

Ovakvim potezom doprinose i rastu separatističkih tendencija u državi te međuetničkom nepovjerenju i to u izbornoj godini. Neodgovorna, štetna politika kakva od njih nije iznenanuđujuća, ali im na nju ne daju pravo državne funkcije koje obnašaju, oni ih zloupotrebljavaju.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.