15.7.2018. 21:10
2
U Mostaru slavlje: Iako Hrvatska nije postala prvak svijeta na ulice izašao veliki broj navijača, mrlju na slavlje ostavile ustaške pjesme pojedinaca
U Mostaru, gdje je zajedničko praćenje finala Svjetskog prvenstva upriličeno ispred zgrade "Projektant" na Aveniji, bakljade i erupcija slavlja pratili su oba gola koje je postigla reprezentacija Hrvatske.

Stotine navijača Hrvatske zdušno je bodrilo ovu reprezentaciju do samog finiša, a iako na kraju nije bilo kako su očekivali, jer se Hrvatska nije uspjela domoći zlata, navijači u Mostaru slavili su i osvojeno srebro.

Iako je praćenje utakmice na otvorenom proteklo bez incidenata, mrlje na kasnije slavlje koje se nastavilo Avenijom, prema Rondou i drugim mostarskim ulicama, ostavile su ustaške pjesme koje su uglas pjevali navijači, poput „Evo zore, evo dana“, piše Avaz.

Našla se tu i pjesma „Zovi, samo zovi“, kao i „Nema više dušo mostova“ koja aludira na rušenje Starog mosta u proteklom ratu.

Povici „Mi Hrvati“ , „Herceg-Bosna“, "U boj, u boj" također su obilježili proslavu hrvatskog srebra u Mostaru.

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.