19.7.2018. 16:15
0
HDZ i SNSD zajedničkim snagama oborili Zakon o izbornim jedinicama: Drago Puzigaća je izabran glasovima SDA, HDZ-a i SBB-a. Govorio sam da SNSD ne smije ući u vlast na nivou FBiH
Nakon današnjih dešavanja u Parlamentu Federacije BiH, gdje je trebala biti održana vanredna sjednica Doma naroda na čijem je dnevnom redu bio Prijedlog Zakona o izbornim jedinicama i broju mandata FBiH, oglasio se potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović.

Navodi da dopredsjedavajući Doma naroda Parlamenta FBiH Drago Puzigaća svojim potpisom tvrdi da je povrijeđen vitalni nacionalni interes.

- Naime, po želji HDZ-a njihov koalicioni partner SNSD je naredio Puzigaći, koji je njihov član, da potpiše zahtjev kojim tvrdi da je povrijeđen vitalni nacionalni interes. Smatram da je važno znati dvije stvari. Drago Puzigaća, kadar SNSD-a je izabran glasovima SDA, HDZ-a i SBB-a. Još tada sam tvrdio da SNSD ne smije ući u vlast na nivou Federacije BiH u bilo kojem kapacitetu.

Prijedlogom Zakona o izbornim jedinicama bila bi riješena i popuna Kluba Srba, a Puzigaća štiteći interese HDZ-a ne želi riješiti taj problem.

Toliko o tzv. zaštitnicima Srba, zaključuje potpredsjednik Dunović na kraju saopštenja.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.