26.7.2018. 14:34
0
Borovac: Bihać će vrlo brzo biti rasterećen od migranata
Ministrica za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Semiha Borovac izjavila je nakon sastanka s predstavnicima lokalnih vlasti iz Unsko-sanskog kantona da je njihove proteste u Sarajevu shvatila kao poruku da je stanje u tom kantonu dosta alarmantno.

Istakla je potrebu da se migrantska kriza odvoji od bilo kakvih političkih pitanja i uticaja te da se svi nivoi vlasti uključe u rješavanje tog problema.

Borovac je naglasila da će zajednički nastaviti raditi na rješenju problema, jer su svjesni da se sve aktivnosti u USK-u vode u interesu građana i migranata koji se tu nalaze.

- Vijeće ministara BiH predano radi na tim pitanjima. Počelo je opremanje centra u Velikoj Kladuši, određena je lokacija u Lipama kod Bosanskog Petrovca i sve uključene snage radit će koordinirano kao do sada, kako bi migranti i građani osjetili poboljšanje - poručila je Borovac.

Najavila je da će migranti iz Bihaća u Veliku Kladušu biti premješteni vrlo brzo, a dodala je da je premještaj u hotel Sedra u toku te da će objekt u Lipama vrlo brzo biti osposobljen.

- Bihać će vrlo brzo biti rasterećen od migranata, ali znamo da za to trebaju biti osigurana velika sredstva i utrošena na adekvatan način. Insistirat ćemo da imao kontrolu nad tim sredstvima - pojasnila je Borovac.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić smatra sastanak s ministricom Borovac uspješnim.

- Postoje određene aktivnosti na terenu i vidjet ćemo šta će se dalje desiti. Malo toga je do sada urađeno da se pritisak na Veliku Kladuši i Bihać smanje - ocijenio je Fazlić.

Smatra da je vrijeme da oni koji su zaduženi za rješavanje problema migrantske krize konačno, kako je rekao, počnu raditi svoj posao.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.