30.7.2018. 19:00
0
Zajednička komisija Parlamenta FBiH usvojila sve amandmane na zakon o borcima
Zajednička komisija Parlamenta FBiH, koja je zasjedala danas i razgovarala o zakonu o pravima demobilisanih boraca, usvojila je sve amandmane koji su došli pred njih.

Hamza Krkalić, jedan od organizatora februarskih protesta u mjestu Kraševo kod Tešnja, kazao je obraćajući se okupljenim borcima, kojih je danas pred Parlamentom bilo skoro 30 i koji su s nestrpljenjem čekali da se današnji sastanak okonča, da su zadovoljni radom ovog tijela. 
 
Krkalić je kazoo da sva odgovornost, što se tiče daljnjih boračkih aktivnosti, ide na leđa Edinu Mušiću i Lidiji Bradari, predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamenta FBiH i Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, navodeći da imaju 24 sata da zakažu sljedeću sjednicu. Ukoliko se to ne desi, bit će odgovorni za blokadu Federacije, države i svih ostalih aktivnosti koje ova populacija najavljuje, prenosi Avaz.ba.

Među borcima je bilo i onih koji nisu s optimizmom primili ovu vijest s obzirom na to da mnogi zastupnici nisu dobili pozive za sjednicu koja je, prema ranijem dogovoru, trebala biti održana sutra, tako da je neizvjesno hoće li sjednice uopće biti. 

Krkalić je pozvao nadležne da večeras sjednu i dogovore se, te im je još jednom uputio poziv da se sjednica održi sutra. 
 
Inače, okupljeni borci poručuju da ih pet i po hiljada čeka u pripravnosti i da će blokirati sve granične prijelaze, aerodrome i važne institucije. Borcima niko nije mogao obećati hoće li sjednica biti održana sutra, odnosno u naredna 24 sata, kako je rečeno.


Lejla Trle

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.