2.8.2018. 20:30
0
Elektroprivreda BiH o tragediji kod Bihaća: Preživjeli radnik van životne opasnosti
O nesreći u kojoj su smrtno stradale tri osobe obavljajući poslove održavanja u Hidroelektrani "Una Kostela", u blizini Bihaća, se očitovala Elektroprivreda BiH.

Iz ove kompanije su saopštili da su stradale osobe njeni uposlenici. Potvrdili su da su četiri radnika povrijeđena i hospitalizirana u Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću.

U saopštenju je ukazano da su radnici stradali prilikom čišćenja drenažnog sistema Hidroelektrane. 

"Uzroci nesreće biće poznati po okočanju uviđaja i istrage. Uviđaj na mjestu nesreće izvršio je postupajući tužilac Tužilaštva Unsko-sanskog kantona", saopšteno je iz Elektroprivrede BiH, prenosi N1.

Adnan Beganović, inspektor Sektora kriminalističke policije Uprave policije Unsko-sanskog kantona, potvrdio je da je jedan radnik spašen u eksploziji koja se dogodila u postrojenju hidrocentrale u Kostelima kod Bihaća, ali da su nažalost tri radnika izgubila život.

"Izlaskom policijskih službenika zajedno sa vatrogascima potvrđena je tačnost dojave o eksploziji. Naše kolege su uspjeli su iz prostorije izvući jedno lice koje je davalo znakove života. Prevezen je u Kantonalnu bolnicu Dr. Irfan Ljubijankić. Nažalost, moram saopštiti da su tri lica unutar samog prostora smrtno stradala", kazao je glasnogovornik policije Adnan Beganović.

Kako je potvrdio, povrijeđeni radnik je van životne opasnosti i nalazi se na promatranju.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.