3.8.2018. 9:51
0
Izetbegović i Džaferović: Kladioničarski lobi i političari žele izazvati haos
Predsjednik Stranke demokratske akcije Bosne i Hercegovine (SDA) Bakir Izetbegović i kandidat te stranke za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović na tribini SDA u Zenici govorili su o rezultatima postignutim u ovom mandatu, ali i planovima sadržanim u Agendi 2026.

U direktnom razgovoru sa građanima govorili su o viziji i strateškim planovima, te o nizu drugih aktuelnih političkih tema, među kojima je bio i položaj boračkih kategorija.

- Opredjeljenje SDA je jasno, boračkim kategorijama omogućit će se sva prava za koja postoje realne mogućnosti u budžetu. To smo činili i do sada i vjerovatno nema zemlje na svijetu u kojoj se više novca izdvaja za ove svrhe - kazao je Izetbegović.

Međutim, istakli su da se, dok traje procedura usvajanja zakona, javljaju brojni populisti, koji bivšim borcima olako obećavaju novac kojeg u budžetu nema, a istovremeno izbjegavaju da glasaju za to da se sredstva za boračku kategoriju namaknu oporezivanjem kladionica.

- Svjedoci ste da se kladioničarski lobi okomio na SDA, pokazujući nervozu što će uskoro morati raditi nešto što je sasvim normalno - plaćati porez. Kada smo došli sasvim blizu rješenja za zakon o demobilisanim borcima, upravo taj kladioničarski lobi, uz pomoć nekih političara, ponovo želi kreirati haos, pa se u javnost puštaju neki falsifikovani dokumenti o tobože usvojenim zakonskim rješenjima. Cilj je jasan, ponovo borce izvesti na ulice, a sve kako na dnevni red ne bi došlo oporezivanje kladionica - kazao je Džaferović.

Uvjeren je da su demobilisani borci do sada, ipak, shvatili ko im istinski nudi provodiva i održiva rješenja, a ko im nudi 'šarene laže' i obećava nešto što se ne može uraditi.

Prije tribine, Džaferović se susreo sa rukovodstvom SDA Zenica i Zeničko dobojskog-kantona, saopćeno je iz SDA.

(FENA/Amila Alijagić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.