6.8.2018. 9:05
1
Demobilisani borci traže zakazivanje sjednica Parlamenta FBiH
Demobilisani borci zakazali su za danas u 12:55 blokadu FBiH, ukoliko ne budu imali informaciju u kojoj je fazi usvajanje usaglašenog teksta Zakona o pravima boraca, koji je ranije usvojen u oba doma Parlamenta FBiH ali u različitim tekstovima.

Komisija za usaglašavanje teksta zakona zasjedala je 30. jula kada je i usaglašen tekst zakona, ali na Kolegiju Predstavničkog doma održanom 2. avgusta nije bilo teksta usaglašenog zakona niti je zakazana sjednica.

Procedura nalaže da se zakon u identičnom obliku usvoji u oba doma Parlamenta FBiH nakon čega slijedi objava u Službenom listu. Inače, primjena ovog zakona je od 1. januara 2019. godine.   

Demobilisani borci doći će danas pred zgradu Parlamenta FBiH, a ukoliko ne budu imali informaciju o sjednicama i usvajanju zakona, blokirat će FBiH odnosno ključne saobraćajnice što su i ranije činili u nekoliko navrata.


(Patria / Lejla Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.