8.8.2018. 20:12
0
Avion Turkish Airlinesa sutra polijeće s prvom grupom hadžija iz BiH, avioni kompanije Vision nisu mogli sletiti u S. Arabiju
Prva grupa hodočasnika iz Bosne i Hercegovine, u četvrtak će u 9.30 sati sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo avionima Turkish Airlinesa krenuti prema Medini.

Direktor Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u BiH muderris Nezim ef. Halilović je za Fenu kazao da je postignut dogovor sa tom aviokompanijom koja će u naredna tri dana prevesti sve hodočasnike, njih 1.680.

- Nakon određenih poteškoća koje smo imali, sutra će dva aviona s našim hadžijama krenuti prema Medini, gradu Allahovog poslanika - kazao je Halilović.

Sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo prvi let će biti realiziran u 9.30 sati, a  istog dana će i drugi avion poletjeti put Medine. Ostali letovi će biti u petak i subotu.

Podsjećamo, Aviokompanija ''Vision'' nije bila u stanju realizirati potpisani ugovor s Uredom za hadž i umru Rijaseta IZ u BiH, te su najavljeni letovi odgađani. Stoga je odlučeno da se nađe sigurniji avioprijevoznik, a to je Turkish Airlines.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.