12.8.2018. 9:25
0
Sarajevo ruši turističke rekorde
Nakon što je u julu imalo rekordan broj posjetilaca, više od 70 hiljada, Sarajevo bilježi ovog mjeseca još bolje turističke rezultate.

U prvoj trećini avgusta, prema podacima Turističke zajednice KS, već je registrovano 50 hiljada posjetilaca, a tek je počeo Sarajevo Film Festival.

Popunjeno je sve, od privatnog smještaja do najskupljih hotela. Emina Šehalić, koja vodi vodi dva smještajna objekta. ima od 600 do 700 gostiju.

"Da imamo još ovoliko soba, sve bi bilo popunjeno. Sada nam je najveći problem što imamo gostiju, a nemamo gdje da ih smjestimo", kazala je Šehović za TV N1.

Posjetioci dolaze iz BiH, regije, EU, a mnogo ih je i sa Dalekog istoka, iz Turske...

Podaci o povećanom broju gostiju grada stižu i sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo koji je u julu dočekao ukupno 159.380 putnika, što predstavlja povećanje za 14 odsto u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

Ovim je oboren rekord po pitanju broja prevezenih putnika u jednom mjesecu, najviše u istoriji aerodroma.
U periodu od 1. januara do 31. jula 2018. godine prevezeno je ukupno 589.522 putnika, što je za 13 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine.

Lejla Trle

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.