17.8.2018. 19:50
1
Mektić: Nekoliko hiljada migranata želi iz Srbije ući u BiH
Na području Republike Srbije tačnije u Loznici se nalazi već broj migranta koji žele preći u Bosnu i Hercegovinu potvrdio je ministar sigurnosti Dragan Mektić.

Upravo zbog ovakve situacije na području Srbije, ali i Crne Gore, uskoro slijedi pojačavanje Granične policije Bosne i Hercegovine.

Pojačanja bi trebala pristići iz entitetskih MUP-ova i biti potčinjena Graničnoj policiji BiH. Iz MUP-a RS-a stiže jasna poruka da nešto takvo neće biti dopušteno jer je protuustavno.

"Mi imamo informaciju da tamo postoji veći broj od nekoliko hiljada migranata. Zbog toga mi pojačavamo naše policijske snage, da zaštitimo našu granicu. Između ostalog, rezultat značajnog pada broja migranata koji se sada nalaze u Bosni i Hercegovini, je i to što sve bolje zatvaramo našu granicu i odbijamo sve veći broj migranata od ulaska u Bosnu i Hercegovini. A s druge strane, ovamo se dešava da oni odlaze", kazao je Mektić.

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač tvrdi da ne može doći do raspoređivanja pripadnika MUP-a FBiH na teritoriji RS-a.

"Pokušaji raspoređivanja drugih policijskih snaga na teritoriji Republike Srpske, koji dolaze od ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića, unaprijed su osuđeni na propast, jer nisu u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srpske, kao i potpisanim sporazumima između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i drugih policijskih agencija u BiH", kazao je Lukač, prenosi N1.


(Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.