18.8.2018. 18:40
1
Osuđena ekipa iz akcije "Igrač": Oteli i opljačkali trgovca devizama
U Kantonalnom sudu u Sarajevu Alen Fazlagić, Damir Zeba, Jasmin Brajković, Haris Prašović i Sanjin Handžić, koji su još 10 osoba uhapšeni u akciji "Igrač" osuđeni na ukupno 11 godina i sedam mjeseci zatvora zbog dilanja droge, razbojništva, posjedovanja oružja i otmice.

Fazlagić, koji je označen kao vođa kriminalne grupe je osuđen na pet i po godina zatvora. Prašović i Brajković dobili su po 15 mjeseci, Handžić godinu i 11 mjeseci, a Zeba godinu i osam mjeseci.  Presude su im izrečene nakon što je Sud razmotrio i prihvatio sporazume o priznanju krivice koje su optuženi sklopili sa Tužilaštvom Kantona Sarajevo. 

Ranije su, također na osnovu sporazuma o priznanju krivice, zbog razbojništva i otmice, osuđeni Dalibor Vasković, Dejan Hršum i Boban Tešić.  Vasković je dobio godinu i 11 mjeseci, Hršum godinu i četiri mjeseca, a Tešić 14 mjeseci. 

Oni su s Alenom Fazlagićem u decembru 2016. godine na Ilidži oteli trgovca devizama L. A. On je policiji prijavio slučaj kazavši tada kako su ga maskirani muškarci presreli i predstavili mu se kao policija. Potom su ga strpali u plavi Mercedes, vezali ga i i odvezli na Igman. 

Nakon što su ga opljačkali, tamo su ga i ostavili.  Akcija "Igrač" izvedena je u maju prošle godine na području Kantona Sarajevo, kada je privedeno ukupno 25 osoba i pronađeno oko 10 kilograma raznih vrsta narkotika, piše Avaz.ba.

Lejla Trle

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.