22.8.2018. 13:32
0
Ministarstvu pravde Srbije stigao zahtjev za izručenje Huseina Mujanovića
U Ministarstvo pravde Srbije danas je stigao zahtjev Ministarstva pravde BiH za izručenje Huseina Mujanovića, koji je uhapšen krajem jula prema potjernici MUP-a Srbije zbog sumnje da je počinio ratni zločin nad srpskim civilima u sarajevskim naseljima Hrasnica i Sokolović-Kolonija.

Zahtjev za izručenje iz BiH je stigao i u toku dana će biti proslijeđen nadležnom sudu na daljnje postupanje - rečeno je Srni u Ministarstvu pravde Srbije.

Nakon hapšenja Mujanoviću, koji ima državljanstvo BiH, određen je pritvor do tri mjeseca, a predmet protiv njega zaveden je i u Tužilaštvu BiH. 


(Srna/Admir Oručević)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.