25.8.2018. 15:00
0
Nikšić: Učiniti sve da se aktuelna situacija u Bosni i Hercegovini relaksira
Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić rekao je da je nedopistvio da Dom naroda Parlamenta FBiH ode na godišnji odmor, u situaciji kada, kako je rekao, treba da razmatraju Zakon o izbornim jedinicima.

„Ako ništa, onda da barame spriječimo moguću blokadu i ono što se u glavama tih ljudi planira, i ono što je očito da će se desiti, a to je pokušaj blokade formiranja vlasti“, rekao je Nikšić danas u Sarajevu prije početka stranačkog skupa „Strateško planiranje SDP-a BiH“.

Današnji skup SDP je jedan u nizu skupova na kojima se finaliziraju aktivnosti te stranke za kampanju uoči predstojećih Općih izbora u BiH.

Nikšić je mišljenja da treba učiniti sve da se aktuelna situacija u Bosni i Hercegovini i snažna konfrontacija izbornog procesa relaksira putem aktivnosti koje su u ovom trenutku moguće.

Komentirajući novinarski upit o tome da li je moguće aktuelnu situaciju razriješiti mjesec dana prije izbora u oktobru, Nikšić je kazao da se u konkretnom slučaju radi o donošenju novog zakona kojim se riješava pitanje popune Doma naroda Federalnog parlamenta, a što je, istakao je, obaveza iz Izbornog zakona BiH i čime se riješavaju dijelovi presude Ustavnog suda BiH po apelaciji Bože Ljubića.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.