29.8.2018. 13:50
1
Izetbegović i kralj Jordana Abdulah II: Povećati ekonomske razmjene
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović susreo se sa kral?em Jordana Abdulahom II. Tokom razgovora u kral?evskoj palati Al Husseinieh naglašene su prijatel?ske i historijske veze dviju država i dva naroda.

Izetbegović je zahvalio kralјu Abdulahu II za jordansku pomoć u obnovi Bosne i Hercegovine. Posebno je naglasio ulogu kralјevske porodice u proglašenju Starog mosta simbolom mira, kao i podršku uspostavlјanju Međunarodnog koledža u Mostaru.

Istaknuo je ulogu Bosne i Hercegovine u međunarodnoj koaliciji za borbu protiv terorizma i odao priznanje Kralјevini Jordan za doprinos u borbi protiv nasrtaja na civilizacijske vrijednosti.

Dodao je da društva poput bosanskohercegovačkog i jordanskog, koja imaju bogato historijsko naslijeđe, mogu odigrati značajnu ulogu u promociji međureligijskog dijaloga, kulturne razmjene i zaustavlјanju širenja nasilnog ekstremizma.

Razmijenjena su mišlјenja o situaciji u Bosni i Hercegovini i Jordanu, s posebnim osvrtom na regionalne odnose u ovdašnjoj i regiji Bliskog Istoka. Istaknuti su dobri bilaterni odnosi dviju zemalјa, te konstatovano da postoji prostor za značajno povećanje ekonomske razmjene.

Predsjedavajući Izetbegović pozvao je kralјa Abdulaha II da posjeti Bosnu i Hercegovinu, što je on sa zadovolјstvom prihvatio.

U delegaciji Predsjedništva BiH bili su Zoran Đerić, savjetnik člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića i Igor Planinić, savjetnik člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 


(Fena/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.