5.9.2018. 12:31
0
"Ne smeta mi što su Milorad Dodik i Bedžet Pacoli, dva poznanika, napravili predstavu"
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić izjavio je danas da, što se njega tiče, uopšte nije nezadovoljan što šef diplomatije (samoproglašenog) Kosova Bedžet Pacoli nije došao u Banju Luku na neformalni sastanak ministara vanjskih poslova Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi (SEECP).

- To što su očito dva poznanika, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Bedžet Pacoli napravili od ovog predstavu, meni to ne smeta. Zadovoljan sam da Pacoli nije došao u Banju Luku, ali su posljedice toga da jedan broj učesnika, koji su mogli doći, odlučio da ne dođe – rekao je Ivanić novinarima u Banjoj Luci.

Podsjetio je da su učesnici ovog procesa za saradnju definisani 2014.godine, uz suglasnost svih, a u okviru toga i Prištine.

- Zemlja domaćin mora pozvati sve učesnike – dodao je on ističući da će učiniti sve da ne bude više ovakvih incidenata.

Do Dodika je, kaže, što se ovakvi skupovi zloupotrebljavaju za političku kampanju.

Ivanić je kazao da će sve činiti da sastanaka kao što je SEECP bude što više u Banjoj Luci, da se pokaže kao evropski grad, gdje će se odvijati normalne diplomatske aktivnosti.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.