5.9.2018. 20:25
3
Sedam policijskih službenika povrijeđeno tokom protesta u Sarajevu
Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo osiguravali su danas proteste grupe demobilisanih boraca, koji su se održavali ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH te u drugim dijelovima grada, a tokom ovog događaja povrijeđeno je sedam policajaca.

Učesnici protesta su oko 13.00 sati krenuli ulicom Obala Kulina bana u pravcu starog dijela grada, te su tokom protestne šetnje narušili javni red i mir, i napali policijske službenike Uprave policije tog Ministarstva, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.

Navodi se da su tom prilikom policijski službenici upotrijebili sredstva sile prema određenom broju učesnika protesta.

Kao posljedica napada na pripadnike Uprave policije, povrijeđeno je sedam policijskih službenika.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, slobode su lišena tri učesnika protesta, dok je jedna osoba lišena slobode zbog počinjenog prekršaja, te je nakon provedenog postupka otpuštena iz službenih prostorija.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja, kao i počinjenih krivičnih djela.

(FENA/Amila Alijagić)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.