7.9.2018. 13:45
0
Komemoracija Marijanu Benešu: Otišao je banjalučki Rocky
U Banskom dvoru u Banjaluci je održana komemoracija povodom smrti Marijana Beneša, jednog od najboljih boksera u bivšoj Jugoslaviji. Minutom šutnje i upisom u knjigu žalosti je odata počast liku i djelu Beneša. Na komemoraciji su prisutni imali priliku da čuju pjesme koje je slavni bokser volio slušati.

Na komemoraciji je istaknuto da "nas je napustio banjalučki Rocky". Prisutni, među kojima su bile brojne osobe iz javnog života, su imali priliku da čuju i pjesmu "Bila je tako lijepa", kao jednu od omiljenih Benešu i njegovoj porodici.

Tomo Marić, novinar, je kazao sljedeće:

"Niko kao ti šampione. Svrstao se među legende. Čuveni Euzebio mi je rekao da zna Tita, Džajića i Beneša".

Komemoraciji su prisustvovali brojni građani koji su željeli odati počast ovom sportašu, prenosi N1.


Lejla Trle

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.