16.9.2018. 18:00
0
Mašić: DF i GS gotovo sve svoje kritike upućuju prema SDP-u
Mi, u SDP-u, opredijelili smo se za afirmativnu kampanju i promociju rješenja životnih problema građana, te podršku Denisu Bećiroviću, našem kandidatu za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kazao je Damir Mašić, predsjednik Kantonalnog odbora SDP BiH Sarajevo i kandidat za Parlament FBiH.

"Denis Bećirović u svojoj kampanji nije progovorio nijednu ružnu riječ o bilo kojem protukandidatu. Očito je međutim da su i on lično i SDP izloženi stalnim napadima i optužbama. I dok nas to nimalo ne čudi kad je u pitanju SDA, ineteresantno je kako koalicija DF i GS gotovo sve svoje kritike i napade upućuju prema Denisu i SDP-u. Želimo jasno reći kako sve napade na Denisa Bećirovića tumačimo kao napade na SDP", navodi Mašić.

 "Svi takvi napadi idu u prilog neuspješnoj vlasti SDA, HDZ i SNSD. Iako smo očekivali da će se i oni fokusirati na kritiku aktualne vlasti, nažalost, svjedoci smo kako se koalicija DF-GS ponovno obrušila na našeg kandidata Denisa Bećirovića i njegovu kandidaturu. Zato ih javno pitamo da li bi voljeli više da pobijedi SDA i Šefik Džaferović, nego Denis Bećirović i SDP?", pita se Mašić.

"Svi se možemo sjetiti da je to već viđeno kad su učinili sve da sruše SDP-ove kandidate za načelnike i gradonačelnike. Ako je to tako, to je legitiman politički stav, ali onda javnost treba da zna kako se time svrstavaju i direktno rade za SDA. Naš protivnik nisu građanske, već nacionalne stranke i stanje beznađa koje su stvorili. Za početak bilo bi dobro da se javno izjasne bi li oni voljeli da Denis Bećirović pobijedi Šefika Džaferovića, kao što smo mi jasno rekli da želimo da Željko Komšić pobijedi Čovića", poručuje Mašić, prenosi N1.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.