18.9.2018. 8:20
0
Prosvjetni radnici u KS od danas u štrajku, traže da osnovica plaće bude 330 KM, a ne 290 KM
Prosvjetni radnici u osnovnim školama i vrtićima u Kantonu Sarajevo od danas su u štrajku.

Kako je ranije saopćeno iz Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo štrajk će se odvijati svaki radni dan od 7:35 sati do 9:35 sati u javnim ustanovama osnovnog obrazovanja, odnosno od 7:00 do 9:00 sati u JU Djeca Sarajeva.

Prosjevtni radnici mole roditelje za razumijevanje i podršku u njihovoj borbi za dostojanstvene plaće. Prosvjetni radnici traže da osnovica plaće bude 330 KM, a ne 290 KM.

Nedavno je ispred Vlade KS održan protest više stotina prosvjetnih radnika koji traže dostojanstvenije plaće i veća ulaganja u obrazovanje.

Minstar obrazovanja Elvir Kazazović pozvao je prosvjetne radnike da ne otkazuju nastavu, te zaprijetio tužbama.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.