18.9.2018. 13:48
0
Hočko: Obustavit ćemo štrajk doktora medicine i stomatologije samo zbog pacijenata
Izet Hočko, predsjednik Sindikata doktora medicine i stomatologije kazao je za agenciju Patria da će danas u 15 sati biti održan sastanak Štrajkačkog odbora, te da će njegov prijedlog biti ili obustava štrajka ili zamrzavanje s obzirom da je Vlada KS donijela odluku o povećanju osnovice za 0,4 posto.

- Istina je da je riječ o tri mjeseca od septembra do novembra kada ističe Kolektivni ugovor, i nije ispoštovano sve što smo jučer dogovorili, ali mislim da ćemo danas prekinuti štrajk koji traje 14 dana najviše zbog naših pacijenata - kazao je Hočko.

Ministrica zdravstva Zilha Ademaj na jučerašnjoj pres konferenciji je kazala da Kolektivni ugovor ističe u novembru te da će biti potrebno usaglasiti stavove jedne i druge strane. 

Hočko smatra da je to razlog zašto je Vlada KS donijela odluku o povećanju samo do isteka Kolektivnog ugovora, piše NAP.

(Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.