18.9.2018. 15:15
0
Zolj i Selimić potpisali izmjene Kolektivnog ugovora za oblast zdravstva
Premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj i predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu KS Edo Selimić potpisali su Izmjene i dopune Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva za područje Kantona Sarajevo s ciljem povećanja koeficijenta složenosti poslova za dodatnih 0,3 svim uposlenim u oblasti zdravstva.

Zolj je kazao kako je cijela Vlada od početka shvatila opravdanost ovih sindikalnih zahtjeva, zbog činjenice da je u pitanju najbrojniji Sindikat iz oblasti zdravstva, ali i da se radi o potrebi povećanja plaća "nedoktorima", jer postoji izuzetno velika razlika u primanjima između doktora i medicinskih sestara.

- Današnjim potpisivanjem smo ispravili tu grešku i ovim stvorili uvjete za unapređenje standarda i svim ostalim radnicima u zdravstvu. Zadovoljstvo mi je što smo današnjim potpisivanjem i formalno stvorili uvjete za prekid štrajka - istakao je Zolj.

Selimić je podvukao da je ispravljena nepravda prema sindikatu u pogledu koeficijenata doktora i ostalih radnika u oblasti zdravstva.

- U toku je proces kod Općinskog suda koji smo pokrenuli kako bismo dokazali da se stvarno radilo o diskriminaciji. Današnjim potpisom sindikat 'nedoktora' je dobio 0,3, a sindikat doktora 0,4 koeficijente - rekao je Selimić, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA / Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.