19.9.2018. 14:32
0
Sebija Izetbegović hvali KCUS: Vodeći smo u BiH u pogledu najsavremenije medicinske opreme
Generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebija Izetbegović danas je ugostila direktora JZU Kliničkog centra Crne Gore Jevtu Erakovića sa kojim je dogovorila potpisivanje memoranduma o poslovnoj saradnji te dvije ustanove.

Memorandumom je predviđena razmjena medicinskog osoblja u cilju praktične obuke, uključujući specijalističko i subspecijalističko stručno usavršavanje, kao i razmjena stečenih vještina i znanja.

Sastanku su pored Izetbegović i Erakovića prisustvovali i direktori Disciplina KCUS i predstavnici JZU KC Crne Gore.

Eraković je istaknuo da je impresioniran rezultatima rada KCUS-a, predvođenog profesoricom Izetbegović.

- Postoji mnogo prostora za saradnju u medicinskoj i nemedicinskoj oblasti naše dvije ustanove. Siguran sam da će rezultat današnjeg sastanka biti brzo vidljiv, u smislu razmjene naših stručnjaka i pacijenata, te organiziranja zajedničkih sastanaka i edukacija - kazao je on.

Izetbegović je navela da je KCUS prepoznat kao uspješan zdravstveni centar koji kroz edukacije i stručna usavršavanja te nabavku nove opreme i aparata uspješno prati svjetske savremene medicinske trendove.

- Nabavka savremene opreme i aparata omogućila je uvođenje novih procedura i metoda, čime smo proširili spektar zdravstvenih usluga koje se pružaju u KCUS. Vodeći smo u BiH u pogledu najsavremenije medicinske opreme, zbog čega smo prepoznati i u regionu kao centar koji nudi mogućnosti usavršavanja i saradnje. Otvoreni smo za saradnju sa zdravstvenim ustanovama iz BiH i regiona, kako bismo omogućili što kvalitetnije zdravstvene usluge našim pacijentima - podvukla je ona, saopćeno je iz Press službe KCUS-a.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.