20.9.2018. 9:21
0
U vrtićima i osnovnim školama prekid štrajka, poziv sidnikatima da se bore za osnovicu od 330 KM
Sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja KS na čelu sa predsjednikom Saudinom Sivrom nakon neuspješnih jučerašnjih pregovora sa Vladom KS o visini osnovice plaće, odlučio je prekinuti štrajk u vrtićima i osnovnima školama u petak 21. septembra.

Od petka 21. septembra u JU "Djeca Sarajeva" i svim javnim ustanovama osnovnog odgoja i obrazovanja na području KS u kojima Sindikat ima svoje podružnice počinje pripreme za Generalni štrajk. 

Također, Skupština povjereništva Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH - Kantonalni odbor Sarajevo poziva sindikate koji predstavljaju radnike koji plaću primaju iz Budžeta KS, Sindikat policije, državnih službenika i srednjeg i visokog obrazovanja da se aktivno uključe u borbu za osnovicu od 330 KM za obračun plaće. 

Vlada KS danas će održati sjednicu na kojoj će razmatrati zahtjeve sindikata. Vlada KS ponudila je osnovicu od 300 KM, ali za sindikate osnovnog obrazovanja i policije je to neprihvatljivo. 


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.