20.9.2018. 15:43
0
Bashar al Assad se izvinio Rusima zbog rušenja vojnog aviona
Kremlj je potvrdio da je primio telegram od sirijskog predsjednika Bashara al-Assada u kojem izražava žaljenje zbog rušenja ruskog vojnog aviona u području Latakije Il-20.

Telegram je adresiran na predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Sirijska državna novinska agencija SANA navodi da je Assad izrazio saučešće i okrivio Izrael zbog 'arogancije' za incident.

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je da je izviđački avion Il-20 sa 15 ruskih državljana srušen u ponedjeljak protuzračnim topovima sirijske vlade, te je za incident optužilo izraelsku vladu.

Po Rusiji, Izrael je koristio ruski avion kao zaklon za svoj napad zbog čega je sirijska protuzračna odbrana pogreškom pogodila ruski avion.

Izraelska vojna delegacija otputovala je u Moskvu kako bi pojasnila razloge nemilog događaja.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.