20.9.2018. 16:23
0
Dopis potpisao Huso Ćesir: SDA Novi Grad uskratila podršku Adnanu Efendiću na izbornoj listi
Općinski odbor SDA Novi Grad Sarajevo donio je zaključak kojim se uskraćuje podrška i povlači prijedlog kandidature Adnana Efendića na listi SDA za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH.

Piše: Haris Ahbabović

O tome su obaviješteni 17. septembra i Kantonalni izvršni odbor SDA Sarajevo i Predsjedništvo SDA, a informacija je upućena i prema mjesnim odborima ove stranke, prenosi Avaz.

U dopisu se, prema pisanju Dnevnog Avaza, navodi da je razlog za ovakvu odluku analiza nastupa Adnana Efendića na posljednjoj sjednici Kadrovske komisije KO SDA Sarajevo, u ulozi predsjednika Komisije.

- Općinski odbor SDA nije kandidirao Adnana Efendića za nosioca liste, ali je on pokušao zloupotrijebiti poziciju predsjednika Kadrovske komisije i dati prednost samom sebi te se pozicionirati na to mjesto. Zbog svega navedenog Efendić više nije kandidat za navedenu listu te mu se uskraćuje podrška za sve funkcije koje obnaša u organima SDA za koje je predložen od Općinskog odbora SDA Novi Grad – stoji u dopisu koji je potpisao Huso Ćesir, predsjednik OO SDA Novi Grad.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.