23.9.2018. 15:45
0
Vijeće ministara opet priča o migrantima, nema adekvatnog rješenja problema
Vijeće ministara BiH će na sjednici u utorak, 25. septembra, razmatrati informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH.
Ovo je skoro stalna tačka na Vijću ministara, ali čini se nema pomaka. Migranti i dalje ulaze u BiH, vrlo teško izlaze iz nje s obzirom na situaciju s Hrvatskom.

Na web stranici Vijeća ministara navodi se da će se na dnevnom redu sjednice naći i prijedlog izmjene zaključka informacije za Predsjedništvo BiH o trenutnom stanju u oblasti migracija sa 152. sjednice Vijeća ministara.

Na sjednici će na prijedlog Ministarstva civilnih poslova biti razmatrana Informacija u vezi sa sporom entitetskih hrvačkih sportskih saveza

Pred ministrima će se naći izvještaj o provođenju aktivnosti iz Akcionog plana za provođenje Strategije BiH za borbu protiv organiziranog kriminala (2017.-2020.).  

Bit će riječi i o inicijativi za izmjenu Pravilnika o korištenju sredstava za reprezentaciju u Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH.

Vijeće ministara razmotrit će Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskoj policiji BiH.

Na dnevnom redu je i Nacrt odluke o osnivanju ad hok komisije Parlamentarne skupštine BiH za provođenje postupka imenovanja Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije BiH.

(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.