23.9.2018. 15:57
1
Općina Novi Grad Sarajevo podijelila novčane nagrade za najuređenije balkone, dvorišta i ulaze
Potpisivanje ugovora za dodjelu novčanih nagrada za hortikulturno najuređenije balkone, dvorišta i ulaze u stambene zgrade na području općine Novi Grad Sarajevo upriličeno je u parku Centra "Safet Zajko".

Općina Novi Grad je objavljivanjem javnog poziva odlučila da potakne stanovnike i privredna društva na hortikulturno uređenje svojih dvorišta, avlija i balkona, što bi trebalo da dovede do ljepšeg ambijenta u cijeloj općini, ali i glavnom gradu BiH, navode iz ove općine.

Ugovore je sa dobitnicima nagrada potpisao pomoćnik načelnika Općine Novi Grad Sarajevo za privredu i lokalni ekonomski razvoj Džemaludin Kahrović koji je rekao da je ta mjera jedna od 150 projekata planiranih Strategijom razvoja općine Novi Grad Sarajevo za period od 2016. do 2020.

Među dobitnicima nagrada je i Halida Mešanović, koja je za uređenje dvorišta porodične kuće u Dobroševićima osvojila prvu nagradu. Kazala je da je na uspomenu na poginule sinove Nihada i Nedžada svu ljubav posvetila uređenju bašte.

Za najuređeniji ulaz u stambenu zgradu, dvorište i balkon Općina je osigurala novčane nagrade.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.