26.9.2018. 15:00
0
Otkrivena laboratorija sa specijalnim klimatskim uslovima za uzgoj marihuane
nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, od ranih jutarnjih sati na području Bijeljine i okoline, provodi se opsežna akcija u borbi protiv krijumčarenja opojnih droga.

Policijski službenici SIPA-e su locirali i otkrili specijalno izgrađenu plantažu sa klimatsko-tehničkim uslovima za uzgoj opojne droge marihuana - "skunk", sa visokim procentom THC supstance.

Plantaža je stavljena pod policijski nadzor, a slobode su lišene 3 osobe koje se dovode u vezu sa nezakonitim uzgojem i krijumčarenjem opojnih droga.

Istražilac iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju se nalazi na terenu na mjestu događaja gdje koordinira rad policijskih agencija koje sudjeluju u akciji.

Prema prikupljenim dokazima, na navedenoj plantaži, pomoću posebnih uslova, uzgajana je marihuana - "skunk", izuzetno jakog opojnog dejstva, koja je bila namijenjena narko-tržištu u BiH, a krijumčarena i prodavana i na narko-tržištu Republike Austrije.

U okviru akcije ostvarena je značajna saradnja sa partnerskim institucijama Republike Austrije.

Osobe koje su lišene slobode bit će predate postupajućem tužiocu koji će ih ispitati, nakon čega će biti donesena odluka o daljim aktivnostima u predmetu.


(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.