27.9.2018. 11:50
0
Crnadak u New Yorku na radnoj večeri posvećenoj Zapadnom Balkanu
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak učestvovao je 26. septembra u New Yorku na radnoj večeri posvećenoj Zapadnom Balkanu, koju je organizirala visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federica Mogherini.

Večeri su, pored domaćina, prisustvovali i komesar za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannes Hahn, predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, predsjednik Republike Albanije Ilir Meta, ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić i brojne druge visoke zvanice.

Glavne teme radne večere bile su proces evropskih integracija i aktuelna politička situacija u regionu, razgovori na relaciji Beograd - Priština, referendum u Makedoniji, pitanje migranata, kao i analiza regionalnih inicijativa, sa ciljem stvaranja njihove veće efikasnosti u budućnosti, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP-a BiH.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.