30.9.2018. 8:48
6
Fahrudin Radončić na skupu u Goraždu: SDA nas je molila da uđemo u vlast. Pucaju po šavovima, sve su nasilniji i bezobrazniji
Savez za bolju budućnost BiH održao je večeras centralni skup u sali Centra za kulturu u Goraždu.

Više od 500 građana došlo je da čuje poruke SBB-ovih kandidata za kantonalni, federalni i državni parlament i Fahrudina Radončića, predsjednika SBB-a i kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

- U jednom momentu dolazi delegacija iz Parlamenta BiH i kaže: „Ministre, ako ovaj put ne bude išao preko Tuzle, mi nećemo dati podršku da to ide preko istočne Bosne, odnosno preko Goražda.“ Kažem: „Vi se uopšte ne pitate o tome. Ja u potpunosti podržavam da ide preko Tuzle, Tuzla ima najveću industrijsku zonu, ali ne možete vi odrediti da odsiječete krak istočne Bosne.“

Nakon toga dolaze mi predstavnici Vlade BPK, na čelu s premijerom, čuli su za te informacije i kažu: „Ministre, nemojte da izgubimo ovu rutu.“ Nije bilo potrebe da me uvjeravaju.

Turskom ministru, gospodinu Arslanu, u Istanbulu sam rekao: „Ako želite da uradite pravu stvar, Tuzlu podržavamo sto posto, a kada je u pitanju Goražde, stojim s tri argumenta. U Goraždu se rađa jedna od najvećih industrijskih zona. Drugi argument, turizam, koji može da se razvija na ovom kraju maltene bez granica. Treće, odoše nam mladi ljudi.“ Povratna informacija bila je da odobravaju oba kraka – kazao je Jusko.

- Minimalno 20 puta od njega sam čuo jednu stvar: „Poštujemo svaki dio BiH, Jusko, Goražde i istočnu Bosnu ni za živu glavu ne ostavljaj po strani.“ Iskreno, to mi je davalo snagu da ostanem istrajan do kraja – kazao je Jusko.

Inače, na skupu u Goraždu još su se obratili Armina Marić, Nihad Gabela, Muradif Kanlić, Muamer Omanović, Zlatko Kravić i Sanel Mušović.

Lider SBB-a, komentirajući lošu politiku koju vodi vrh SDA, podsjetio je da su se samo u ovoj godini pojavile četiri nove stranke.

- Imamo vlast koja je okrenuta sama sebi. Vrh SDA napravio je haos. Čuli ste ovo, nije im odgovarao SBB, u redu, mi nismo ušli u vlast što smo htjeli nego što su nas oni molili da spasimo državu i to su nas molili mjesecima i mjesecima. Ali, hronološki, nije im valjao SBiH Harisa Silajdžića, pa SDP, DF, BPS, pa A-sda, pa SBB, nije im valjao niko. Na kraju, sada su u ovoj godini od sebe napravili četiri nove stranke, gospodina Konakovića, gospodina Kasumovića, gospodina Šepića i gospodina Hadžibajrića, zajedno s vašim načelnikom. Oni pucaju po svim šavovima i s druge strane, dok se raspadaju kao politički projekt, sve su nasilniji, agresivniji i bezobrazniji. Žele uvući strah u naš narod, a ja vam kažem: Mi se bojati nećemo – naglasio je Radončić.

(Fena / SBB Press)

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.