30.9.2018. 10:15
0
Naredne sedmice presuda Akeljiću, Haskiću, Bilalu, Patkoviću i Đeliloviću: Psihički, fizički i seksualno zlostavljali zatvorenike
Sud Bosne i Hercegovine naredne sedmice će izreći presudu Minetu Akeljiću, Šabanu Haskiću, Senadu Bilalu, Hazimu Patkoviću i Šemsudinu Đeliloviću, optuženima za zločine počinjene 1993. godine na području Viteza.

Presuda Akeljiću, Haskiću, Bilalu, Patkoviću i Đeliloviću bit će izrečena u utorak, 2. oktobra, javlja BIRN BiH.

Tužilaštvo BiH ih tereti da su od jula do novembra 1993. učestvovali u zločinima nad civilima i ratnim zarobljenicima hrvatske nacionalnosti.

U optužnici stoji da su Akeljić, kao komandir Vojne policije Prvog bataljona 325. brdske brigade Armije Bosne i Hercegovine (ABiH), te Haskić, Bilal, Patković i Đelilović, kao pripadnici iste jedinice, psihički i fizički zlostavljali zatvorenike u objektu “Crna kuća” u Kruščici. Haskić i Bilal su optuženi i da su fizički i seksualno zlostavljali dvojicu zatvorenika.

Sljedeće sedmice bit će nastavljena suđenja za zločine počinjene u Prijedoru, Brčkom, Doboju i Ključu.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.