5.10.2018. 16:36
1
Grupa Pravda za Davida: Policija onemogućava dolazak
Iz grupe "Pravda za Davida" kažu da policija onemogućava njihove pristalice da dođu na Trg Krajine. Ljudi iz Prijedora i Novog Grada krenuli pješke.

Otac Davida Dragičević, Davor Dragičević, poručuje ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču "da pusti narod, jer skup neće početi dok svi ne dođu".

Iz MUP-a bez odgovora na situaciju u Novom Gradu. Za N1 su podsjetili da su ranije saopštili da će provoditi pooštrene mjere bezbjednosti saobraćaja. Bez konkretnog odgovora na pitanje da li to znači i fizičku blokadu autobusa.

Predstavnici grupe "Pravda za Davida" i porodica stradalog Davida Dragičevića najavili su za 18.00 sati veliki skup te pozvali građane na mirno i dostojanstveno ponašanje.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS jučer su apelovali na organizatore da otkažu najavljene javne skupove u Banjoj Luci, uključujući i neke stranačke te dodali da skup grupe "Pravda za Davida" nije prijavljen policiji u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS, prenosi N1.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.