7.10.2018. 9:20
0
Otvorena sva biračka mjesta i u gradu Zenici
Na području grada Zenice, od 141 redovnog biračkog mjesta, jutros u sedam sati nije bilo otvoreno njih 10-tak. U međuvremenu su otvorena sva mjesta pa će 101.472 birača, koliko ih je na spisku, tokom dana biti u prilici da obavi svoju građansku dužnost.

-Sva mjesta su otvorena, uz kašnjenje od 10-ak minuta do pola sata. Zadnje biračko mjesto otvoreno je oko 8.30 sati u selu Pepelari, jer smo naknadno bili primorani poslati djevojku za novu članicu biračkog odbora - kaže predsjednik Gradske izborne komisije Zenica Selver Keleštura.

Zenica na biračkom spisku ima i 445 birača za glasanje izvan BiH, za čiju će se naklonost također boriti 34 politička subjekta, koji su ovjereni za izbornu jedinicu kojoj pripada grad Zenica.

Četiri mobilna tima omogućit će glasanje i za oko 750 birača u Kazneno-popravnom zavodu Zenica, Domu penzionera Zenica i Domu penzionera sa stacionarom ZDK te za 80 građana na kućnoj adresi.


(FENA / Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.