7.10.2018. 17:14
0
U Zenici izlaznost do 15 sati 32,99 posto
Gradska izborna komisija Zenica do 15 sati registrirala je izlazak 33.390 birača ili 32,99 posto, od registriranih 101.202 birača.

-Veća izlaznost registrirana je u seoskim naseljima, poput Gladovića, Radinovića, Puhovca, Jastrepca, Starine…u kojima je izlaznost bila i do 68 posto. Najmanja izlaznost zabilježena je na biračkom mjestu Crkvice 1, gdje je do 15 sati glasalo 23,78 posto - kazao je na pres-konferenciji predsjednik GIK-a Zenica Selver Keleštura.

Zenica ima registrirano 141 biračko mjesto, od kojih će njih 11 produžiti proces i nakon 19 sati, za onoliko vremena za koliko su jutros kasnili s otvaranjem. Najduže kašnjenje, od sat i pol vremena, bilo je u naselju Pepelari, gdje će izbori biti i produženi za toliko vremena.

Keleštura je najavio da će biti zatraženo kažnjavanje članova biračkih odbora koji su odustali, a prethodno su uz prijedlog političkog subjekta, bili dobrovoljno prihvatili obaveze, prošli obuku te potpisali obrazac SG-1, koji je i dostavljen Izbornoj komisiji BiH.

Podsjećanja radi, u tom je gradu proteklih dana odustalo više od 300 članova biračkih odbora, od kojih samo jučer više od 100.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.