7.10.2018. 22:04
1
SNSD na pressu: Željka Cvijanović je nova predsjednica, Milorad Dodik ulazi u Predsjedništvo BiH!
U Bosni i Hercegovini danas su održani Opći izbori.

Piše: Haris Ahbabović

Na ovim izborima građani Bosne i Hercegovine su birali članove Predsjedništva BiH, predsjednika i potpredsjednika RS-a, zastupnike u Parlamentu BiH i Parlamentu FBiH, zastupnike u NSRS i zastupnike u kantonalnim skupštinama.

Na kratkoj press konferenciji, SNSD je poručio da Milorad Dodik vodi ispred Mladena Ivanića, te ima 55 posto glasova, dok Ivanić ima 44 posto glasova, prema trenutnim podacima.

Oni su naveli da je najvjerovatnije da će Željka Cvijanović biti nova predsjednica RS-a jer vodi ispred Vukote Govedarice.

Ipak, iz Saveza za promjene odmah su poručili da Ivanić ima dva posto više glasova od Dodika, dok Govedarica također vodi ispred Cvijanović. SNSD tvrdi da Cvijanović imao 55 posto, dok SZP tvrdi da Govedarica ima 53 posto.

Obje stranke uporno proglašavaju pobjede svojih kandidata.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.