8.10.2018. 8:26
1
Nikšić: Još nije gotovo, sačekajmo da se prebroji i posljednji glas
Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDP) u obraćanju javnosti nakon objave rezultata CIK-a koji su objavili prve preliminarne neslužbene rezultate za člana Predsjedništva BiH, a na osnovu prebrojanih 43 posto glasačkih listića kazao je da se prije svega želi zahvaliti svim bh. državljanima koji su glasali i dali svoj doprinos demokratskom procesu u BiH.

- Čujem da su svi proglasili pobjedu, ja želim da se zahvalim onima koji su glasali za Denisa Bećirovića i SDP. Smatramo kako je uzorak izbrojanih glasova nedovoljan da bi se proglasila pobjeda – kazao je sinoć Nikšić.

On je istakao da prema podacima koji posjeduje SDP od 411.973 birača  razlika je nekih 6.000 ili 7.000 glasova i da treba sačekati da se izbroji svaki glas pa da se proglasi pobjeda.  

- Želim da čestitam onome ko je nesporno izabran, a to je Željko Komšić, i da ponovim da je razlika između dva kandidata za člana Predsjedništva iz bošnjačkog naroda 6.000 ili 7.000. To nam daje zapravo da insistiramo da se proces dovede do kraja – kazao je Nikšić.

Istakao je da „bez obzira kakav će na kraju rezultata biti, želi da se zahvali Bećiroviću na kampanji koja je bila alternativna i koja je okupljala i nije bila zasnovana na mržnji, podjelama i strahu.

- Također želim istaći da je previše rano govoriti o rezulatatima za sve nivoe vlasti. Očekujemo veći broj mandata u svim skupštinama – dodao je Nikšić.  


(Patria / Lejla Trle)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.