8.10.2018. 11:40
1
Tužilaštvo BiH izvršilo najveću zaplijenu narkotika ikada realiziranu na području BiH
Postupajući pod nadzorom tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, policijski djelatnici SIPA, u suradnji sa MUP-om RS PU Istočno Sarajevo, izvršili su presretanje i zaplijenu oko 900 kilograma opojne droge marihuana-skunk, koja je zaplijenjena u kamionu crnogorskih registarskih oznaka.

Akcija je realizirana u ranim jutarnjim satima, kada su na lokalitetu Krupac u Istočnom Sarajevu, zaustavljena dva kamiona sa prikolicama i jedno putničko motorno vozilo.
 
Pretresom zaustavljenih vozila, u jednom kamionu pronađena je velika količina opojne droge marihuana-"skunk", upakovana u vise različitih paketa. Prema preliminarnim procjenama, radi se o količini od oko 900 kg opojne droge, što je najveća zaplijena narkotika ikad realizirana na području BiH.
 
Opojna droga bila je namijenjena ilegalnom narko-tržištu BiH, a zaplijenjena opojna droga na ilegalnom tržištu u BiH dostiže cijenu od više od  dva miliona KM, dok je njena cijena na ilegalnom tržištu u zemljama EU, višestruko veća.
 
Tokom akcije slobode je lišeno pet osumnjičenih osoba, državljana Crne Gore, koji će biti predati postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih odlučiti o daljim aktivnostima u predmetu.
 
Osumnjičene osobe su pod istragom zbog kaznenih djela organiziranog kriminala (čl.250 KZ BiH) i neovlaštenog prometa opojnih droga (čl. 195. KZ BiH).
 
Tokom akcije ostvarena je izuzetna koordinacija i suradnja između Tužilaštva BiH i policijskih agencija koje su sudjelovale u akciji.
 

(Lejla Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.