9.10.2018. 10:00
0
Akcija u BiH: Migranti krijumčarili migrante
Pripadnici Granične policije BiH 9. oktobra 2018. prema nalogu Tužilaštva BiH, realiziraju završne aktivnosti operativne akcije Centar usmjerene protiv organiziranog krijumčarenja migranata preko bh. teritorija.

Specifičnost operativne akcije Centar, jedne u nizu akcija GPBiH, je u činjenici da su kao krijumčari ljudi prvi put identificirani ilegalni migranti.

- Pretresi se aktuelno obavljaju na području Sarajeva i Mostara. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata“ u vezi s krivičnim djelom “krijumčarenje ljudi“ lišena su slobode dvojica državljana Pakistana, državljanin Irana i državljanin BiH - saopćeno je iz Granične policije BiH.



(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.