10.10.2018. 15:17
0
Dodik: Radnici Rafinerije heroji, spriječili veću katastrofu
Radnici Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu su heroji, jer su svojom prisebnošću tokom sinoćne eksplozije zavrnuli ventile od gasa i spriječili veću katastrofu – rekao je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Nakon što je danas u dobojskoj bolnici posjetio petoricu povrijeđenih radnika u eksploziji i požaru u jednom od pogona u tom preduzeću, Dodik je izrazio žaljenje zbog smrti jednog od zaposlenih u Rafineriji.

Uvjeren je da će se vrlo brzo utvrditi da li je havarija u Rafineriji nafte tehnička priča ili, kako je rekao, neka druga.

-Doputovala je delegacija koju predvodi pomoćnik ministra energetike Ruske Federacije i oni su danas trebali, a vjerujem da jesu, sa predsjednicom Hrvatske razgovarati o nekim unapređenjima u oblasti ekologije. Oni su opredijeljeni, a mi iz RS smo prihvatili, da gas iz Hrvatske bude doveden u Rafineriju sve dok mi ne uspostavimo naš gasovod – dodao je Dodik u izjavi novinarima. 

Sinoć oko 21.30 sati došlo je do jake eksplozije u Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu u kojoj je jedan radnik poginuo, a devet ih povrijeđeno.

U toku je vršenje uviđaja kojim rukovodi dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Na mjestu havarije su i nadležni inspektori iz oblasti ekologije, zaštite na radu i tehničkih oblasti.

(Fena/Alen Avdić)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.