12.10.2018. 12:44
0
Poziv na saslušanje u Tužilaštvo dobio i Davor Dragičević
Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, dobio je poziv na saslušanje u Okružno tužilaštvo Banja Luke, objavljeno je na Facebook stranici grupe Pravda za Davida.

Kako se može vidjeti sa slike, poziv je upućen svjedoku "radi saslušanja u istrazi", a u Tužilaštvu se mora pojaviti sljedećeg petka, 19. oktobra u 11.00 sati.

U pozivu stoji i da ga pozivaju "radi davanja izjave u krivičnom predmetu protiv osumnjičenog Gajić Srđana, zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti".

"Ukoliko se ne odazovete ovom pozivu niti svoj izostanak opravdate, sud Vam može izreći novčanu kaznu u iznosu od 5.000 KM ili narediti Vaše prinudno dovođenje", navodi se u pozivu koji je na Facebook postavio Davor Dragičević.

Srđan Gajić iz Trna kod Banjaluke je 7. jula, ispod teksta koji se odnosio na skup „Pravda za Davida“, putem društvenih mreža objavio:
"Ma to je trebalo sve pobiti onako na skupu, a Davora Dragičevića ću ja lično ubiti iz snajpera dosadio je i Bogu i narodu. Sieg Heil."
Pripadnici Policijske uprave Banja LUka su uhapsili i ispitali SRđana Gajića (32) iz Laktaša, početkom jula ove godine. 


(Lejla Trle)


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.