13.10.2018. 10:00
6
SDP BiH dobila najveći broj glasova u Tuzlanskom kantonu
Socijaldemokratska partija BiH dobila je najveći broj glasova u Tuzlanskom kantonu nakon 100% obrađenih biračkih mjesta. Danima se vodila mrtva trka između Stranke demokratske akcije i SDP BiH.

Tako je SDP BiH osvojio 48.810 glasova, SDA 47.967 glasova, na trećem mjestu je Pokret demokratske akcije sa 37.212 glasova, Demokratska fronta sa 14.279 glasova, SBB 11.622, Naša stranka 8.825 glasova i posljednja koja je prešla cenzus je Stranka za BiH sa 8.394 glasa.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić ranije je kazao da su otvoreni za pregovore o koaliciji u Tuzlanskom kantonu, ali koji ne uključuju SDA.

Najbolji rezultat SDP BiH analizirajući kantone je osvojila u Tuzlanskom i Sarajevskom kantonu.   



(Patria / Lejla Trle) 

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.