18.10.2018. 12:00
0
Sutra razgovori o mogućem formiranju vlasti u Kantonu Sarajevo bez SDA
Naša stranka najavila je za sutra, u svojstvu domaćina, početak razgovora o formiranju postizborne vlasti na nivou Kantona Sarajevo. To je ideja za formiranje vlasti bez Stranke demokratske akcije (SDA) koja je na nedavnim općim izborima u Bosni i Hercegovini osvojila najviše glasova birača za ovaj nivo.

Sastanak treba da počne u 10.00 sati u prostorijama Naše stranke u Sarajevu, kazao je za Fenu generalni sekretar te političke partije Nihad Uk.

Na ovaj inicijalni susret pozvane su Socijaldemokratska partija BiH (SDP) i Demokratska fronta (DF), a za narednu sedmicu je planiran idući sastanak za koji će poziv dobiti svi politički subjekti koji su prešli izborni prag izuzev Stranke demokratske akcije (SDA) i Bosanske stranke (BOSS).

- Upravo će ovi sastanci biti prilika da se vidi hoće li pozvani politički subjekti biti spremni, u kojoj mjeri i na koji način - kazao je Nihad Uk i ustvrdio da dosad nije bilo pregovora.

Za Skupštinu Kantona Sarajevo, Naša stranka je treća po broju glasova birača.

Ispred nje su Stranka demokratske akcije, kao prva, Narod i pravda, druga, a iza Naše stranke su, po broju osvojenih glasova: SDP, Savez za bolju budućnost (SBB), Nezavisna bosanskohercegovačka lista i BOSS.



(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.