20.10.2018. 16:59
0
Tužilaštvo BiH: Krivične prijave protiv članova CIK-a
Priče i sumnje u izbornu krađu tokom proteklih izbora održanih 7. oktobra ne prestaju. Većina stranaka izrazila je sumnju u dosadašnje preliminarne rezultte, te su zvanično zatražili i novo brojanje.

Predsjednik Prve stranke Bekan Amer jučer je dostavio dopunu krivične prijave protiv CIK-a nakon što je Tužilaštvo BiH formiralo predmet, saopćeno je iz Prve stranke.

Prva stranka je tražila od Tužiteljstva da pod hitno pokrene mjeru zabrane prema CIK-u i zaustavi dalji izborni proces,što znači objavljivanje konačnih rezultata do okončanja istrage.

Prva stranka je dostavila nekoliko dodatnih dokaza manipulacija i izborne krađe prema Tužilaštvu BiH koji bi trebali biti dovoljni da se dokaže organizovana kriminalna organizacija,počevši od opčinskih i gradskih izbornih komisija do CIK-a.

Putem društvanih mreža smo takođe pozvali sve građane koji imaju dokaze da je neko glasao umjesto njih ili neko od umrlih iz njihove porodice koji se nalazi na biračkom spisku da nam dostave.Dobili smo u zadnjih nekoliko dana dosta relevantnih dokaza izborne krađe koji će naknadno biti dostavljeni Tuzilaštvu BiH i nadležnom tužiocu koji vodi ovaj predmet – navodi se u saopćenju.

(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.