25.10.2018. 17:55
0
Slučaj ubistva Dženana Memića: Zašto je kriminalistička policija predala izvještaj o saobraćajnoj nesreći?!
FOTO: Source.ba / Arhiva
Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića predao je danas Nezavisnom odboru za izbor i reviziju policijskog komesara zahtjev za provjerom određenih radnji u Upravi policije MUP KS vezano sa slučaj Dženan Memić.

- Zašto je u predmetu „Ljubo Seferović i drugi“ koji je okvalifikovan kao saobraćajna nezgoda i po čijoj naredbi, nenadležni sektor kriminalističke policije Uprave policije MUP KS podnio službeni izvještaj protiv navedenih lica, a to nije učinio Sektor uniformisane policije - Jedinica za saobraćaj – odsjek za saobraćajne istrage, što je suprotno Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji MUP KS iz 2016. godine – navodi se u Memićevom zahtjevu.

Memić traži da ga Nezavisni odbor obavijesti o utvrđenim činjenicama.

Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu 24. juna 2016. godine Kantonalnom tužilaštvu predao je Sektor kriminalističke policije iako se tada više nije vodila istraga za ubistvo već za saobraćajnu nesreću što je nadležnost Jedinice za saobraćaj i saobraćajne istrage. Taj izvještaj potpisao je Džafer Hrvat, tadašnji načelnik Sektora kriminalističke policije.

Postavlja se pitanje zašto Izvještaj nije predao Sektor uniformisane policije na čijem je čelu bio Mevludin Halilović.

U Izvještaju koji je dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Ljubo i Bekrija se sumnjiče za izazivanje saobraćajne nesreće, odnosno spriječavanje dokazivanja.

Istraga za ubistvo Dženana Memića vodila se od 7. marta do 24. juna 2016. godine.

Prvostepena oslobađajuća presuda Ljubi i Bekriji Seferoviću izrečena je 16. jula, a Kantonalno tužilaštvo uložilo je žalbu Vrhovnom sudu FBiH na tu presudu.

Istragu o ubistvu Dženana Memića otvorilo je Tužilaštvo BiH, ali za sada nisu poznati detalji istrage kao ni to da li su pozivani članovi porodice da daju iskaz, kao ni Alisa Mutap koja je bila u noći 8. februara 2016. godine u društvu Dženana Memića. Do danas je nerasvijetljeno pod kojim okolnostima je Memić zadobio povrede glave od koje je preminuo 15. februara 2016. godine. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.