28.10.2018. 20:04
0
Pretres vozila i osoba ispred zgrade SDS-a u Banja Luci
Pripadnici MUP-a RS vrše pretres vozila i legitimisanje lica ispred prostorija SDS-a u Banja Luci gdje se održava sjednica Glavnog odbora SDS-a koja je počela danas oko 13 sati.

Sjednicu su tokom dana napustili neki članovi GO iz Doboja. Uoči sjednice okupilo se stotinjak pristalica SDS-a koji su iskazali podršku predsjedniku te stranke Vukoti Govedarici, te članovima vrha stranke Draganu Mektiću, Mirku Šaroviću, Aleksandri Pandurević.

Tokom pretresa specijalci su legitimisali nekoliko osoba, ali niko nije priveden. Pretreseno je vozilo novosadskih tablica. Specijalci su tokom pretresa upozorili novinare da se udalje od mjesta pretresa radi vlastite bezbjednosti.

Iz policije su saopštili da su dobili dojavu da se pred zgradom SDS-a nalaze naoružane osobe.

Dojava je uslijedila nakon što su neki mediji objavili da su za podršku predsjedniku SDS-a Vukoti Govedarici došla naoružana lica iz Novog Sada, što se na kraju ispostavilo netačnim, javlja BNTV.



(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.