29.10.2018. 16:17
0
Slučaj "David Dragičević": Alen Kukić pušten na slobodu
Osnovni sud Banja Luka pustio je na slobodu Alena Kukića (36), osumnjičenog za manipuliranje dokazima u slučaju ubistva Davida Dragičevića.

Osnovni sud je tako izmijenio svoju raniju odluku po kojoj je Kukiću pritvor bio produžen na još mjesec. Ovakvoj promjeni stava Osnovnog suda prethodila je intervencija Okružnog suda Banja Luka. 

U obrazloženju odluke, koja je u posjedu "Srpskeinfo", Vijeće Okružnog suda, između ostalog, navelo je da rješenje o određivanju pritvora ne sadrži jasno obrazloženo postojanje osnovane sumnje da je Kukić uopće izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret, saznaje "Srpskainfo".  

– Žalba osumnjičenog pravilno navodi da rješenje o produženju pritvora ne sadrži razloge za zaključak prvostepenog suda o postojanju osnovane sumnje da je Alen Kukić počinio krivično djelo. Naime, da bi se osumnjičenom produžio pritvor, Prvostepeni sud je bio u obavezi da utvrdi postojanje općeg uvjeta, odnosno postojanje osnovane sumnje – objasnilo je Vijeće Okružnog suda. 

Dodaju kako se Osnovni sud Banja Luka u odluci o produženju pritvora ne poziva ni na jedan dokaz koji ukazuje na postojanje osnovane sumnje da je Kukić počinio krivično djelo za koje se tereti.

Kukić je uhapšen u septembru, a Okružno javno tužilaštvo Banja Luka tereti osumnjičenog da je manipulirao snimcima s objekta MK, a koji se nalazi u ulici Velibora Janjetovića Janje.  

U banjalučkom tužilaštvu su ranije naveli da Kukića sumnjiče da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela, prenosi Avaz.ba. 

Iako je krivično djelo za koje se tereti Kukić jasno precizirano, iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka zvanično još nema informacija kome je to pomogao Kukić, odnosno ko je ubica Davida Dragičevića.




(Lejla Trle) 


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.