13.11.2018. 9:19
1
Kontinuirano negiranja Dana državnosti BiH je ključn segment velikosrpske politike
Povodom još jednog brutalnog negiranja države BiH - negiranjem Dana državnosti - od strane Igora Crnadka, aktuelnog ministra vanjskih poslova Emir Ramić, direkotr Instituta za istraživanje genocida Kanada (IGK) kazao je da nema nikakve rasprave o tome da li je ZAVNOBiH kamen temeljac savremene, moderne državnosti BiH.

- Nema nikakve rasprave o tome da je na Prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a obnovljena državnost BiH. Nema nikakve rasprave o tome da je 25. novembar proglašen Danom državnosti RBiH u martu 1995. godine.

Parlament RBiH, internacionalno priznate zemlje, donio je zakon o proglašenju 25. novembra kao Dana državnosti, nakon čega je Predsjedništvo dalo proglašenje. To znači da je zakon po kojem slavimo Dan državnosti i dalje na snazi, i jedino može biti promijenjen od strane Parlamentarne skupštine BiH, što nije do dana današnjeg urađeno – istakao je Ramić.

Dodao je i da nema nikakve rasprave o tome da ovaj zakon formalnopravno obavezuje sve institucije u BiH da obilježavaju ovaj historijski datum koji je tako validan na cijelom
prostoru BiH.

- Zato Igor Crnadak i svi njemu slični koji se suprotstavljaju proslavi Dana državnosti nalaze se u antidržavnoj i  protivpravnoj antibosanskoj koaliciji, na liniji laži, krivde, protiv osnovnih ljudskih prava i sloboda, zapravo protiv države koja ih dobro plaća.

Patriote BiH su dužne progovoriti o ovom antibosanskom, neljudskom i antidržavnom slučaju ministra. Svi državotvorni građani BiH bilo gdje da se nalaze moraju se organizovano suprostaviti antibosanskom djelovanju jer bosanski politički i akademski faktor i dalje uglavnom šuti. Čast izuzecima. 

Crnadkovo negiranje 25. novembra kao Dana državnosti BiH samo je još jedan u nizu dokaza da politička pozicija i opozicija u manjem bh. entitetu principe svoga djelovanja temelji na ideologiji fašizma i genocida, negirajući sve antifašističke vrijednosti u BiH – kazao je Ramić i dodao da je kontinuirano negiranja Dana državnosti BiH je jedan od ključnih segmenata velikosrpske politike.

- To negiranje je još jedan dokaz nemogućnosti opstojanja entiteta nastalog na rezultatima genocidu i tako dobrano homogeniziranom, s permanentnom separatističkom intencijom – dodao je Ramić.

(Alen Avdić)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.