19.11.2018. 8:54
5
Šest stranaka danas finalizira programske principe djelovanja nove vlasti
Predstavnici šest političkih stranaka koje su osvojile 24 mandata u Skupštini KS održat će danas treći sastanak na kojem bi trebali finalizirati tekst programskog djelovanja i principe nove vlasti u Kantonu Sarajevo i početi pregovore oko resora. Sastanak će se održati u prostorijama SDP BiH s početkom u 13 sati.

Nova većina, iako još uvijek nije ozvaničena, pokazala se na konstituirajućoj sjednici Skupštine KS u petak 16. novembra. Prijedlog da hitnu sjednicu 20. novembra na kojoj će se razmatrati Nacrt budžeta za 2019. godinu vodi Elmedin Konaković podržala su 23 zastupnika.

Podsjećamo, pregovore oko formiranja vlasti vode Naša stranka, SDP BiH, DF, Narod i pravda, Savez za bolju budućnost i Nezavisna bosanskohercegovačka lista. 

(Alen Avdić)

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.