20.11.2018. 9:13
0
Skupština KS danas usvaja Budžet KS za 2019. godinu
Novi saziv Skupštine KS danas će održati hitnu sjednicu na kojoj će razmatrati Nacrt Budžeta za 2019. godinu, kao i Nacrt zakona o izvršavanju Budžeta KS za 2019. godinu. Budžet će predstaviti premijer KS Adem Zolj i ministar finansija Jasmin Halebić.
Sjednicom će predsjedavati Elmedin Konakovića (Narod i pravda), a kako je kazao u ponedjeljak medijima današnja sjednica bit će početak javne rasprave o Budžetu KS za 2019. godinu. On je kazao da će ubrzo biti formirana nova Vlada koja će napraviti svoj prijedlog Budžeta KS i koji će biti usvojen u zakonskim rokovima. 

Inače, nekoliko sedmica traju pregovori šest stranaka koje su osvojile 24 mandata u Skupštini KS o zajedničkom djelovanju, a prema tvrdnjama predstavnika stranaka blizu su dogovora. 

Najviše mandata iz tog bloka osvojio je Narod i pravda (6), Naša stranka (5), SDP BiH (4), Savez za bolju budućnost (4), Demokratska fronta (3), Nezavisna bosanskohercegovačka lista (2). 

(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.